135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Zwangerschapsshoot

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Friday, 14 March, 2014
Zwangerschapsshoot op locatie

Een tijdje geleden kwamen T & W langs om een zwangerschapsshoot te bespreken. In heel veel gevallen wordt voor zo een sessie gekozen voor de studio: onafhankelijk van het weer, lekker warm en alles onder controle. Maar al heel snel bleek dat dit koppel echt iets uniek wou. Zij is een echte boekenwurm, hij heeft een eigen landbouwbedrijfje en is een echt buitenmens. Zelf gaven ze dan ook vrij snel aan dat ze “iets met die tegenstelling” wilden doen. Heel fijntjes werd er nog aan toegevoegd dat het foto’s mochten zijn met “een hoekje af”, figuurlijk dan toch.

20140312_tine_wim_0181

En, oh: wat horen we zoiets graag als fotograaf, want dan kunnen echt alle remmen los! Fotoshoots “met een hoekje af” zijn niet altijd evident om in te plannen en soms een logistieke nachtmerrie, maar in dit geval liep alles van een leien dakje. Het koppel zorgde zelf voor enkele leuke accessoires en zelf vulde ik aan met een geleende schommelstoel, een staanlamp en zelfs de, eh, minder mooie piëdestal lag hier nog rond te zwerven. Kortom: de setstukken vinden viel al bij al wel mee, het is ooit anders geweest.

20140312_tine_wim_0256-Edit

Verder was er op locatie in Tielt-Winge uiteraard geen elektriciteit voorhanden, maar gelukkig heb ik meer verstand van fotograferen. Lees: met wat creativiteit en twee losse flitsers kom je een heel eind. Rest alleen nog de medewerking van het weer, en ook dat was afgelopen week een waar godsgeschenk.

Kortom: de kaarten lagen goed voor een leuke zwangerschapsshoot en dat werd het dan ook. De tijd tussen het klaarmaken van de set en het perfecte moment, werd opgevuld met enkele klassieke foto’s, om daarna af te sluiten met de eigenlijke, geplande beelden.

Dergelijke shoots mogen dan wat meer werk en inspanning vragen, maar de voldoening is dan ook groter achteraf. En nu maar wachten tot de baby er is, want dit concept vraagt gewoon om een verderzetting MET schattige baby!

Tot binnenkort,

Roeland

0
Reacties afgesloten