135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Studioshoot in de schuur

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Thursday, 21 April, 2011

Pas geoogste groenten in een hoekje van de schuur

Een tijdje geleden liet ik al weten dat ik samen met Dimi aan het werk was in de studio. Tot nu toe bleven de resultaten uit wegens het aloude tijdsgebrek. Dat het afgezaagd wordt, ik weet het… Binnenkort hoop ik de techneuten onder jullie blij te maken met onze bevindingen over het gebruikte camerasysteem, de Phase One P40. Zelf ben ik heel benieuwd naar het verschil in kwaliteit tussen de D3 en de Phase One, maar meer nog tussen kwaliteitsverschillen tussen nabewerking met Lightroom en de merkeigen software, Capture One. Maar dat zul dus nog heel even moeten wachten. Voorlopig enkele resultaten uit mijn eerste reeks studio-opnamen.

Pas geoogst fruit in een hoekje van de schuur

Pas geoogste groenten in een hoekje van de schuur

Het initiële idee was iets te doen rond foodphotography, maar dat werd uiteindelijk meer een product / stilleven. Gewoon omdat ik daar meer zin in had. Het aantal attributen werd beperkt, maar goed gekozen. Het grootste deel van de (hopelijk geslaagde) schuur-illusie komt van de belichting. Idee was om de indruk te wekken dat alles “in een hoekje in de schuur” stond, waar er enkel een streepje licht valt door een openstaande deur of een klein raam.

Paar oude schoenen in een hoekje van de schuur

Pas geoogste groenten in een hoekje van de schuur

Oordeel zelf maar of het gelukt is of niet, ik hoor het wel!

Roeland

1
Reageren niet meer mogelijk
  1. […] van de dingen die al lang op de planning stonden, was verder werken aan een reeks studio-opnames die ik eerder al startte, toen met de Phase One. Zo gaat dat nu eenmaal met vrij werk: er zijn altijd wel belangrijkere dingen te doen, maar […]