135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Photo goes Film – Intro

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Monday, 14 November, 2011

Van foto naar film

Inspiratie komt vaak wanneer je ze het minst verwacht. Elke webdesigner vindt in de file wel eens de oplossing voor dat ene layoutprobleem, een fotograaf wordt meer dan eens “Eureka”-roepend wakker in het midden van de nacht en hoeveel romans er grotendeels op het toilet geschreven zijn daar hebben we het raden naar. Voor ondergetekende fotograaf en blogger is dat dus niet anders. Maar om misverstanden in de kiem te smoren: ik zit gewoon, aangekleed en al, achter mijn bureau. Net zat ik nog een huwelijksreportage te verwerken in Lightroom, toen ik dit idee kreeg voor mijn blogartikels die je eerder misschien al las onder de (weinig inspiratievolle) categorie “Inhoud op woensdag”. Mijn nog altijd lopend 365-project is leuk en hopelijk van tijd tot tijd ook voor jullie het bekijken waard, maar soms heb je gewoon meer inhoud nodig om het voor je lezers wat interessant te houden. Jammer genoeg speelt tijdsgebrek me vaak parten. Niet zozeer de tijd die nodig is om een en ander neer te, eh, typen, maar wel de tijd om inspiratie op te doen en info bij mekaar te zoeken ontbreekt vaak. Gevolg: artikels schrijven die EN interessant zijn EN foto-gerelateerd zijn EN met enige regelmaat verschijnen is een moeilijke tot onmogelijke opdracht geworden. Starten met een twee jaar durende avondopleiding “Realiseren van videoproducties” was wat beschikbare vrije tijd betreft natuurlijk geen slimme zet, maar toch heb ik me eind september ook in dat avontuur gestort.

En daarmee was ook het fundament voor mijn nieuwe inspiratiebron gelegd blijkbaar. Het ene moment zat ik nog de foto’s van een ravissante bruid te verwerken, het volgende moment flitste het door mijn hoofd: ik ga bloggen over mijn ervaringen als van-nul-beginnend student “filmmaker”. Ik ben sowieso met de materie bezig tijdens de lessen, en bij uitbreiding bijna continu, dus inspiratie vinden is geen probleem. Hoewel er al enkele druk bezette lessen achter de rug zijn denk ik dat het veilig is te stellen dat ik nog steeds een volslagen film-leek ben. Op uitvoerend vlak althans. Lees: de enige film-ervaring die ik heb is het (zeer occasioneel) in de zetel hangen met een zak chips in de ene en de zapper in de andere hand.

Kort samengevat? Vanaf nu zal deze blog de plek worden waar je op hopelijk gezette tijdstippen (hopelijk wekelijks) mijn filmervaringen zal terugvinden. En het woord “filmervaringen” mag ruim geïnterpreteerd worden. Eens een nerd, altijd een nerd, dus uiteraard zullen materiaal en techniek ruimschoots aan bod komen. Maar ook: eens fotograaf, altijd fotograaf, dus je mag je ook verwachten aan een “fotografische kijk op de zaak”. Hoe beïnvloeden de (voor mij) nieuwe technieken mijn werkwijze als fotograaf? Of ruimer nog: hoe beïnvloeden ze mijn visie en creatieve aanpak? Links naar interessante fora, websites en blogs. Met welke (film)-projecten wil ik me bezighouden? Welke opdrachten zijn “in the making”? Kortom: alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met mijn ervaringen met de filmwereld gaat aan bod komen. Van het prille begin tot het, hopelijk, behalen van het diploma. And beyond.

Werk aan de winkel dus. Actie!

Roeland

5
Reageren niet meer mogelijk
  1. […] Zoals eerder beloofd: een eerste artikel over mijn ervaringen als “filmstudent”. Hoewel het waarschijnlijk geregeld de technische toer zal opgaan, probeer ik het ook interessant te houden voor de “normale mensen”. Hier gaan we! […]

  2. […] geleerd? Je komt het hier te weten. Heb je geen idee waar dit over gaat, dan kijk je best even naar de inleiding en het eerste deel van mijn ervaringen als “filmstudent”. Geen tijd te verliezen, hier […]

  3. […] heb ik deze week op school geleerd – deel 3. De intro op dit artikel, deel 1 en deel 2 vind je nog steeds achter respectievelijke links. Deze keer wordt het overigens […]

  4. […] Intro […]

  5. […] Intro […]