135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Familieshoot op locatie

Lang verhaal

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Sunday, 4 May, 2014

Op een druilerige winteravond, begin 2010, reed ik door het centrum van Aarschot. Je kent dat wel: donker, regen, iedereen is gehaast. Van die autoritjes die je zo veel mogelijk probeert te vermijden. Parkeerplaats vinden was daarenboven alles behalve evident, maar uiteindelijk vond ik een plaatsje min of meer in de buurt. Het gesleur aan enkele lijvige portfolio-albums kon beginnen. Enkele minuten en een nat pak later stond ik, stevig buiten adem, aan de voordeur van een koppel dat op zoek was naar een fotograaf voor hun huwelijk.

Van zodra die voordeur openging was het meteen duidelijk: het klikte met dit koppel. De albums werden bekeken en ik deed, zoals altijd bij dergelijke afspraken mijn aanpak uit de doeken. Bij zo een kennismakingsgesprek wordt er nooit een beslissing genomen: er wordt enkel gereserveerd als het koppel rustig alles heeft kunnen overleggen en op een rijtje zetten. Maar deze twee waren een uitzondering: ze waren al van bij die eerste afspraak extreem gemotiveerd om samen te werken. Bijgevolg werd bijna twee uur nadat ik door hun voordeur stapte, het contract ondertekend. Ik zou hun huwelijk fotograferen, daar stonden ze op. Dat ik minstens even blij was hoef ik er niet bij te vermelden denk ik.

Verlovingsshoot op locatie

Verlovingsshoot op locatie

Sterker nog: om alvast wat te wennen aan de camera (en foto’s te hebben voor de uitnodigingen voor hun huwelijk) werd meteen ook een afspraak gemaakt voor een verlovingsshoot. Wat ik op dat moment nog niet besefte, was dat dit koppel nog heel vaak voor mijn lens zou staan! Die verlovingsshoot in maart 2010, werd voor mij het begin van een mooi verhaal, een aaneenschakeling van mooie momenten die ik als fotograaf voor dit koppel mocht vastleggen. Voor die eerste koppelshoot gingen we aan de slag in een leegstaand pand aan de rand van Leuven. Hoewel het weer op de bewuste dag wel meeviel, leek ons dat de veiligste optie. Een paar uurtjes en tientallen foto’s later, was het ijs gebroken voor de camera en was iedereen klaar voor de grote dag…

Dertien augustus 2010, het moet een uur of 7 ‘s ochtends geweest zijn toen ik wakker werd. Zoals bij elke trouwreportage was ik ongeduldig om door het raam naar buiten te kunnen kijken: schitterend weer! Dit kon alleen maar een prachtige dag worden… Voor de tweede keer op korte tijd was ik van de partij om dit keer de belangrijkste dag van hun leven vast te leggen. Ik amuseerde me, zij deden dat ook samen met familie en vrienden. Toen ik na de openingsdans de laatste foto van die avond vastlegde, voelde ik me enigszins teleurgesteld: dit was misschien de laatste foto die ik van hen maakte.

Huwelijksreportage in Aarschot

Huwelijksreportage in Aarschot

Maar niks was minder waar. Op een mooie maar frisse oktober-ochtend in 2012, zat ik te wachten op een koppel voor een studioshoot met een wolk van een baby. Dit keer wilden ze leuke foto’s van heel het gezin voor custom-made kerstkaartjes. Klein detail: “het hele gezin” betekende ook de kat des huizes. Om alles wat praktisch te houden besloot ik om die kat apart te fotograferen, dus opnieuw een tijdje later stond ik weer voor hun deur. Niet meer in een klein flatje in het drukke centrum van Aarschot, maar in een mooi en rustig huis met meer dan voldoende ruimte voor een kat EN een baby! En voldoende parkeerplaats voor de deur…

Familieshoot in de studio

Familieshoot in de studio

Hoewel hun huwelijk intussen al even geleden was, het trouwkleed werd blijkbaar nog altijd in ere gehouden. Als aandenken, maar, zo zou snel blijken, ook om nog eens aan te trekken bij een fotosessie. Want toen ik in de zomer van 2013 op zoek was naar een model voor een fashionshoot, was deze jongedame als eerste bereid om nog eens bruid te worden. Klein detail en leuke verrassing: haar trouwe echtgenoot stond ‘s ochtends mee op locatie om haar te helpen met de outfit.

Fashionshoot

Fashionshoot

Fast forward naar afgelopen weekend. De zon liet het een beetje afweten maar er werd besloten de afspraak voor vandaag toch door te laten gaan. Want jawel hoor: die wolk van een baby van twee jaar geleden is intussen een vrolijke peuter die, zij het een beetje onwennig, intussen haar eerste zelfstandige pasjes zet. Als dat geen excuus is voor een fotoshoot! En zo fotografeerde ik afgelopen vrijdag, voor de vijfde keer, opnieuw een uniek moment in hun leven.

Familieshoot op locatie

Familieshoot op locatie

En weet je wat? Ik wist vrijdag na de sessie dat we mekaar nog vaker zullen terugzien. Want die onwennige peuter-pasjes zullen snel veranderen in een ravottende kleuter, flinke communikant en opgroeiende tiener. In tegenstelling tot wanneer ik mijn camera opborg na hun openingsdans, ben ik er dit keer gerust in: Joris, Muriel en Yelina zie ik nog wel terug. Gelukkig.

Roeland

0
Reacties afgesloten