135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Foto dag 88 – Eerste keer

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Thursday, 21 April, 2011

Kruidtuin Leuven

Aan de planten-haters: doe geen moeite, kom gerust morgen nog een keertje kijken, misschien heb ik dan een ander onderwerp gevonden. Nee, ik heb het me niet makkelijk gemaakt en weer wat kiekjes geschoten in mijn eigen tuin. Met het schaamrood op de wangen moet ik bekennen dat ik vandaag, na ongeveer 13 jaar in Leuven te wonen, voor de eerste keer een bezoekje gebracht heb aan de Botanische tuinen (Kruidtuin) aan de Kapucijnenvoer. De interesse voor de betere flora was nu eenmaal gewekt de afgelopen dagen.

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Zoals ook gisteren het geval was: de felle middagzon was verre van ideaal, maar soms moet je nu eenmaal roeien met de riemen die je hebt. Of beter: soms moet je roeien wanneer je even tijd hebt of zoiets…

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Hoe dan ook, zelfs als totale plantenleek was ik onder de indruk van deze tuin. Mooie bloemetjes en plantjes uiteraard, maar ook een indrukwekkende serre (?). In eigen huis en tuin val ik voor strak en tijdloos, maar in een tuin zoals deze mag het wat mij betreft allemaal authentiek en weelderig zijn: oude begroeide muren, fonteinen, rustieke plantenkassen,…

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Ik ga me niet wagen aan soortnamen en diepgaande verslagen: ga gewoon zelf een kijkje nemen. Met dit weer een leuk alternatief voor het typisch dagje shoppen, uiteraard best te combineren met een terrasje en bijhorende frisse pint.

Roel

0
Reacties afgesloten