135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Foto dag 8 – Muurplantje

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Monday, 31 January, 2011

Muurplantje tegen beton

Hoewel vandaag officieel “Happy Monday” was, was het voor mij eerder “Crappy Monday”. Dat ik een huwelijksreportage aan mijn neus zie voorbij gaan ten voordele van een “shoot and burner” kan me niet meer deren want a) dat gebeurt uiteraard heel vaak en b) ik weet dat mijn agenda vol genoeg staat en geraakt. Trouwens, een “shoot and burner” is iemand die een huwelijk (of iets anders) fotografeert en daarna doodleuk zijn geheugenkaartjes kopieert naar een schijfje en zo alles doorspeelt aan de klant. “Ja ja juffrouwke, van mij krijgt ge wel ALLE foto’s op een dvd”. Heel vaak (er zijn uitzonderingen) zijn de resultaten navenant en niet minder vaak gaat het koppel alsnog, na het huwelijk dan, op zoek naar een fotograaf om met die “foto’s” een album samen te stellen. En dat die moeilijk te vinden is spreekt voor zich: allesbehalve leuke job om een selectie te maken uit de onbewerkte (en vaak voor een deel mislukte) beelden van iemand anders. Persoonlijk bedank ik er vriendelijk voor…

En daarbij heb ik het dan meteen gehad over hetgeen waar ik het eigenlijk NIET over wou hebben. Mijn Monday werd allesbehalve happy toen de aannemer, die een “kleine verbouwing” komt uitvoeren, het lef had om maar liefst twee uur te laat op te dagen zonder even te bellen. Ik zit twee uur op de klok te kijken, terwijl ik uiteraard al lang onderweg had moeten zijn. Zonder de negativist te willen uithangen: als ik als fotograaf het zou presteren om twee uur te laat op een shoot te arriveren zonder verwittiging, denk ik niet dat ik voor die klant nog veel zou moeten fotograferen. Maar mijn aannemer komt er vlotjes mee weg blijkbaar. Klanten genoeg zeker? Van mij kreeg hij trouwens niet de minste kritiek: ik heb hem zelfs niet gezien. Na twee uur wachten en kijken hoe de plantjes groeien (wat niet veel voorstelt in deze tijd van het jaar) was mijn geduld meer dan op, heb ik een PostIt op de ruit gemept met de details waarvoor hij mij nog nodig had en ben ik met gierende banden vertrokken. Crappy Monday dus.

Maar aangezien ik dadelijk vertrek om een huwelijksalbum te leveren bij een koppel, ben ik zeker dat ik mijn dag tenminste nog kan afsluiten met lachende gezichten. Eind goed al goed dus denk ik…

Roeland

0
Reacties afgesloten