135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Familieshoot

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Thursday, 24 October, 2013
Fotosessie met de hele familie

Fotosessie met de hele familie

De laatste tijd ging het hier bijna uitsluitend nog over huwelijksreportages. Door de trouwbeurs vorig weekend was daar uiteraard reden genoeg voor, maar dat betekent natuurlijk ook niet dat de andere bezigheden hebben stilgelegen. Anders gezegd: het archief is intussen aangevuld met heel wat andere opdrachten die door al het “huwelijksnieuws” wat op de achtergrond bleven.

20131013_wynant_0378-Edit

Zo bijvoorbeeld deze foto’s van bij een recente familieshoot. Dergelijke fotosessies met de hele familie zijn voor de kinderen vaak een echt doemscenario: stil moeten staan, lachen als je daar geen zin in hebt… Maar dan is het aan de fotograaf om het tegendeel te bewijzen! Van bij de planning van de shoot wordt er dan ook rekening gehouden met de kids. Een studioshoot mag dan wel het makkelijkste zijn op praktisch vlak, maar geef nu toe: wat valt er voor die jongelingen nu te beleven in een saaie lege ruimte? Nee, als er kinderen bij betrokken zijn dan wordt er vaak gekozen voor een leuke locatie waar ze wat kunnen ravotten en stoom aflaten. Door de fotosessie zelf voldoende vaak te onderbreken door “speelpauzes” wordt er gezorgd dat de kapoenen hun geduld niet te lang op de proef gesteld wordt.

En verder: gewoon hun ding laten doen! Op die manier krijg je leuke en spontane foto’s, en daar ging het toch net om?

20131013_wynant_0411-Edit-2

Deze foto’s, onderdeel van een hele familieshoot, werden trouwens gemaakt bij Museum M in Leuven. Het was een beetje koud, maar verder is dit een toplocatie bij slecht weer, want je staat er tenminste droog door de grote oversteek over de binnenkoer. En de strakke lijnen van de moderne architectuur krijg je er gewoon bij…

Tot binnenkort,

Roeland

0
Reacties afgesloten