135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Nieuwe website PhotoGenX

Ei en balpennen

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Tuesday, 29 April, 2014

20140420_pasen_0069

Ik zat al langer met een ei. Niet abnormaal voor deze tijd van het jaar, maar dit keer was het een ei in website-vorm. Anders gezegd: ik vond al langer dat het tijd was voor een update. Niet alleen omdat ik gewoon graag geregeld iets nieuw zie, maar vooral ook omdat ik heel wat nieuwe dingen wil tonen en aankondigen. De grenzen tussen fotografie en andere media (film, tekst, websites, magazines…) zijn al langer vervaagd, maar dat betekent ook dat je je als fotograaf daaraan moet aanpassen. Aanpassen en nieuw werk creëren, maar ook zorgen dat je dat nieuwe werk kan tonen. En voor dat laatste was een update van mijn website hoogst nodig! Voorlopig vind je nog enkel “klassieke” foto’s terug in het portfolio, maar ook daar zal binnenkort verandering in komen. Hang tight.

Kortom: de nieuwe website heb je intussen al wel gezien. Mensen die ze bekijken op een tablet of smartphone zullen misschien nog schoonheidsfoutjes zien links en rechts, maar daar wordt aan gewerkt. Maar wat is dat in hemelsnaam met de foto’s van al die balpennen hier op de blog??? Wel, dat is ook een gevolg van de nieuwe layout. Eén van de nieuwe toevoegingen is namelijk een “featured image” bij elk artikel. Vanaf nu zal elk artikel op de indexpagina van deze blog een eigen thumbnail krijgen naast de titel en korte samenvatting. Maar omdat de oude artikels die thumbnail nog niet hadden, wordt er voor die artikels een standaardbeeld getoond, dat met de gekleurde balpennen dus. Naarmate er nieuwe artikels toegevoegd worden, zal het aantal balpennen dus ook verminderen, geen paniek! Tenslotte gaat achter de schermen de indeling in categorieën en tags verbeteren, zodat de “gerelateerde artikels” onderaan ook relevanter zullen worden. Nog meer veranderingen dus!

Wil je tenslotte reageren op een artikel (ten laatste 10 dagen na publicatie), dan kan je dat door te klikken op het tekstballonnetje onderaan. Laat dus bij wijze van test zeker weten wat je vindt van het nieuwe design!

Tot binnenkort,

Roeland

0
Reacties afgesloten