135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Dag 365 – 3 Jaar

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Thursday, 26 January, 2012

Verjaardagstaart

Dat verjaardagen hier gevierd worden met spectaculaire taarten wordt stilaan een vaste waarde. De snapshots van het afgelopen jaar zijn daarvan enkele keren het bewijs geweest. Jawel hoor, Corneel werd drie en dat werd gevierd. Maar tegelijk betekent dat het einde van mijn 365 dagen project. Geslaagd of niet? Die eindbeoordeling laat ik aan jullie over. Voor mij althans wel, want waar vroeger “de camera bijhebben” een karwei was, is het nu een tweede natuur geworden. En daar ging het mij om: buiten de opdrachten en het fotowerk ook leven met de camera. Mijn Fuji X100 is intussen zowat met mij vergroeid. Altijd en overal een fototoestel bij de hand…

En altijd je camera bijhebben betekent na een jaar uiteraard een heleboel foto’s die er anders niet zouden geweest zijn. Geen kunst of weldoordachte beelden, maar snapshots, momentopnames, herinneringen… Stuk voor stuk foto’s die ik zonder dit project nooit zou hebben gemaakt. In totaal maar liefst een dikke 6500 snapshots verspreid over 365 dagen. Soms eentje op een dag, soms honderden,…

Stop ik er nu volledig mee? Uiteraard niet. Het zal geen dagelijkse routine meer zijn om hier iets te publiceren, maar de camera blijft natuurlijk wel gewoon overal mee naartoe gaan, en de foto’s die ik leuk vind zullen hier blijven verschijnen. En intussen is er een nieuw projectie in de maak, dus binnenkort met frisse moed een nieuw concept.

Stay tuned…

Roeland

0
Reacties afgesloten