135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Babyshoots

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Sunday, 10 November, 2013
Mijn favoriete babyfoto's

Mijn favoriete babyfoto’s

Door de jaren heen heb ik al heel wat babyshoots achter de rug hier in de studio. Ik sta als fotograaf natuurlijk achter elke foto die ik de wereld instuur, maar uiteraard heb ik ook zo mijn favorieten. Omdat herfst en winter de seizoenen bij uitstek zijn voor een gezellige babyshoot in de studio, wil ik jullie mijn persoonlijke top 5 van baby- en peuterfoto’s zeker niet onthouden!

Bovenaan dit artikel alvast mijn nummer 5. Deze foto werd onder andere gebruikt voor het ontwerp van een bedankkaartje.

babyfoto-4

En hierboven nummer 4. “Vliegeren” is een klassieker, maar blijft werken om een grote glimlach op dat snoetje te toveren.

babyfoto-3

Met de jongedame in zwartwit hierboven duiken we dan mijn top 3 binnen. Deze foto is trouwens heel typerend voor mijn favoriete stijl van fotograferen met baby en peuters: een frisse witte achtergrond, reflectie in de ondergrond en niet te veel attributen of overbodige props. Gewoon de foto, en dus die kleine kapoenen, op zichzelf laten staan.

babyfoto-2

Ook mijn nummer 2 hierboven is een mooi voorbeeld van mijn “huisstijl”. Denk trouwens niet te gauw dat dit met jouw baby of peuter “toch niet lukt want veel te verlegen / beweeglijk / …”. Mits wat geduld en wat ervaring, lukt dit met echt met alle kindjes hoor… De ouders van Mauro hierboven hadden het ook niet verwacht, maar de bewijzen zijn er!

Afsluiten doe ik met mijn all time favourite hieronder. Kleine Fiebe is intussen al enkele jaartjes ouder, maar het blijft toch mijn favoriete foto na al die jaren. Het helpt uiteraard wel om de fotosessie pas te reserveren als kleine ukkie kan rechtzitten op eigen kracht, want op die manier zijn er ineens heel wat meer mogelijkheden voor poses. Maar het gaat natuurlijk in de eerste plaats om die lieve snoetjes!

babyfoto-5

Wat is jouw persoonlijke favoriet?

Roeland

0
Reacties afgesloten