135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Tweede kans

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Friday, 7 February, 2014
Fotoshoot met baby in de studio

Fotoshoot met baby in de studio

Iedereen verdient een tweede kans. Dat mag in het dagelijks leven dan al zo zijn (hoewel?), maar in de fotografie geldt het nog meer. Dan heb ik het niet over de fotograaf die een tweede kans moet krijgen om een fotoshoot over te doen, maar de modellen zelf. Bizarre stelling wellicht als die modellen volwassen zijn, maar bij kleuters, peuters en baby’s ligt het net iets anders. Peuters en kleuters zijn misschien nog om te kopen of te overhalen als ze geen zin (meer) hebben om te poseren, maar een niet te troosten baby is nu eenmaal, eh, niet te troosten.

20131223_birgitte_roolant_0123-Edit

Laat dat dan ook reden nummer één zijn waarom ik fotosessies met kinderen liefst op locatie doe: als ze wat kunnen ravotten en niet te veel moeten poseren, heb je niet alleen spontanere foto’s, maar is de kans gewoon ook veel groter dat de kinderen het ook effectief leuk vinden, met alle positieve gevolgen van dien. Maar daar heb je als ouders van een pakweg 12-weken oude tweeling lak aan: op die heel erg jonge leeftijd is de studio uiteraard de enige optie als je portretten wil van je oogappels. Zeker in de winter en zeker als je als ouders niet mee op alle foto’s wil. Want familiefoto’s met het hele gezin zijn natuurlijk sneller mogelijk op locatie.

20131223_birgitte_roolant_0215-Edit

Hoe dan ook, deze twee helden waren onlangs te gast in de studio voor een babyshoot. En de kans op “ontevreden baby” is bij een tweeling uiteraard dubbel zo groot. Lees: bij de eerste poging was het huilen in beurtrol en was er geen enkel moment waarop deze heertjes het zagen zitten om samen te poseren. En hoewel dat jammer is voor de ouders, want een tevergeefse verplaatsing naar de studio, is dat voor mij als fotograaf geen probleem. Ik bied in zulke gevallen gewoon een nieuwe shoot aan, uiteraard zonder meerprijs. Flexibiliteit heet zoiets. Want als ouder wil je toch gewoon naar huis gaan met foto’s van beide baby’s?

20131223_birgitte_roolant_0220-Edit

Kortom, iedereen verdient een tweede kans. Want dan komt het meestal wel goed…

Roeland

0
Reacties afgesloten