135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Album

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Monday, 4 November, 2013
Retro foto-album

Retro foto-album

In het vorige artikel ging het kort even over de PhotoGenX “huisstijl”. Net zoals bij de fotosessie zelf, leg ik ook in de nabewerkingen uiteraard mijn eigen stijl. Vooral in albums komt die pas echt tot zijn recht. Net zoals bij de fotoshoot zelf is die stijl ongecompliceerd, eenvoudig en tijdloos, waarbij alle aandacht uitgaat naar de foto zelf zonder al te veel toeters en bellen.

20131103_retro_album_0003-Edit

Maar af en toe moet je ook buiten je eigen eigen comfort zone durven komen en iets nieuws proberen. Bij de recente trouwbeurs gebruikte ik tientallen polaroids op mijn beursstand, om wat recenter werk te tonen aan de bezoekers. De reacties op die polaroids waren opvallend positief, blijkbaar zijn die typische instant-prints echt wel een deel van ons collectief geheugen. Ik wou er dan ook direct iets leuks mee doen. Maar wat? Digitale media zijn leuk en bieden talloze interessante mogelijkheden, maar echte foto’s kijk je in echte albums en daar valt niet aan te tornen.

20131103_retro_album_0005-Edit

Na wat zoekwerk vond ik de, in mijn ogen, perfecte albums om deze prints in te presenteren. Niet echt een vervanging voor de grotere trouwalbums, maar bijvoorbeeld wel erg leuk als cadeautje voor de ouders. Ook na een leuke studiosessie zijn dit de perfecte hebbedingetjes om je foto’s aan iedereen te tonen!

Roeland

0
Reacties afgesloten